Vyhledávání


Kontakt

Pinckaři Vysočina
Pinckaři Vysočina
IČO: 01504550
Nedvězí 67, 569 92 Nedvězí

Vladimír Ampér Vraspír, tel.kontakt: 604 209 451

Pavel Štemba Šembera, tel. kontakt: 723 271 850

E-mail: pinckari.vysocina@seznam.cz

Pinckaři zase rozdávali

03.09.2014 16:33

Opět po roce, přesně 30. srpna 2014 odpoledne, se před budovou poličské Charity srotili Pinckaři Vysočina, aby vyrazili na dobročinnou spanilou jízdu. Vezli s sebou finanční dar pro pětadvacetiletého Pavla a třicetiletého Jakuba. Přijeli za nimi až domů do Svojanova a Banína.

Pinckaři Vysočina se rozhodli přispět těmto dvěma vybraným mužům na náklady spojené se svozem do Denního stacionáře, které si každý klient musí hradit zcela sám. Jedné rodině, jež svého syna do zařízení posílá denně už 9 let, uleví na celý rok od úhrad za tento svoz. Druhé rodině odlehčí natolik, že bude schopna finančně zvládnout po celý jeden rok častější návštěvnost svého handicapovaného syna ve stacionáři. A proč si Pinckaři vybrali právě je?

Oba obdarované potkal hodně podobný osud.  Oba ve velmi raném dětství postihla nemoc, která poškodila jejich intelektuální vývoj a oběma zanechala doživotní následek v podobě těžšího mentálního postižení. Oba obdarovaní shodně žiji v rodinách, které o ně po celý jejich život s láskou pečují. Zároveň jim umožňují sociální kontakt a rozvoj třeba tím, že je posílají do Denního stacionáře v Oblastní charitě Polička. Obě rodiny obdarovaných žijí v koncových oblastech spádového okruhu poličské Charity, cca 20 km od města, a tak do Denního stacionáře využívají svoz, který zcela hradí. Částečně platí také čerpané sociální služby.  Dohromady to měsíčně činí nezanedbatelnou částku rozpočtu. Oběma rodinám roční úleva od finanční zátěže svozu významně pomůže a klientům přinese užitek společnosti stacionáře.

Nevšední spolek motorkářů, Pinckaři Vysočina, se rozhodl rozbíjet mýtus o bezohledných a necitelných pirátech silnic na dvou kolech. Tato skupinka z Nedvězího, Bystrého, Poličky a okolí už druhým rokem pořádá motosrázek, jehož výtěžek věnuje na dobročinný účel. Letos si vybrala právě Jakuba a Pavla. Jelikož získaná částka z motosrázku stačila na pokrytí "pouhých" 9 měsíců svozu,  Pinckaři se ukázali jako granti. Doplnili dar ještě o výnos plesu, aby dar pro obdarované vystačil ne na 3/4 roku, nýbrž na celý jeden rok. Výše daru se nakonec vyšplhala na těžko uvěřitelných 53 000 Kč.       

Štěpánka Dvořáková

Pinckaři,

D Ě K U J E M E ! ! !

zdroj: charita polička