Vyhledávání


Kontakt

Pinckaři Vysočina
Pinckaři Vysočina
IČO: 01504550
Nedvězí 67, 569 92 Nedvězí

Vladimír Ampér Vraspír, tel.kontakt: 604 209 451

Pavel Štemba Šembera, tel. kontakt: 723 271 850

E-mail: pinckari.vysocina@seznam.cz

Pinckaři dražili pro Charitu

15.10.2015 20:17

 

Originální sedmdesát centimetrů vysokou loutku vyrobili pro Pinckaře Vysočina klienti z dřevodílny AC dílen Oblastní charity Polička. Dřevěného motorkáře v tradičně červeno-černém úboru s typickým znakem gangu na zádech představili a dražili na svém třetím Motosrázku. Ten úspěšně proběhl už 23. května 2015 v Nedvězí za účasti více jak 120 motorek.

              O necelý měsíc později, v pátek 19. června odpoledne dorazila motorizovaná skupina zástupců sdružení k bráně Denního stacionáře, aby klientům dřevodílny osobně předala dar – profi odsavač pilin do dřevodílny. Pořídila ho z dražebního výtěžku loutky a ze zisku z Motosrázku. Jeho cena činí 4 199 Kč.

            „Už třetím rokem nás motorkáři vyzvali, abychom jim přednesli nějakou naši potřebu, s kterou by nám nebo konkrétní osobě mohli pomoct. Při prohlídce dílen si sami všimli našeho provizorního řešení odsávání prachu v dřevodílně poté, co se nám starý odsavač beznadějně porouchal, a navrhli, že nám koupí lepší,“ řekla ředitelka Charity Markéta Šafářová. „Za tento praktický dar jsme jim velmi vděčni.“

            Předávání proběhlo tradičně slavnostně. Už dopoledne se v AC dílnách peklo a připravovalo občerstvení pro očekávané hosty. Pinckaři jsou pracující lidé, takže se jen těžko hledal termín společného setkání, protože provoz AC dílen se kryje s pracovní dobou běžného zaměstnání. Přesto část klientů dřevodílny zůstala v pátek až do podvečerních hodin, aby se mohla s motorkáři osobně setkat. Vedla je vedoucí dílny Kateřina Otcovská, která od dárců obdržela symbolickou motorkářskou medaili za dobře odváděnou práci. Klienti pro motorkáře na oplátku připravili ručně dělaný malovaný podnos. Pak došlo na předání velké krabice, z níž se vyklubala změť součástek. Pánové, dárci, součástky patřičně poskládali a hle: byl to skutečně odsavač. Společné posezení, prohlídka dílen a klidné besedování korunovaly příjemnou návštěvu Pinckařů, dobré party, kterou na Charitě vždycky rádi uvidíme.

 

            Štěpánka Dvořáková

 

 

zdroj:https://policka.charita.cz/aktuality/pinckari-drazili-pro-charitu/#!prettyPhoto